نادر محمدي با بيان اينکه شيريني سنتي قزوين با توجه به تنوع بسيار، فرم ، قالب و طعم و مزه بينظير، يکي از گنجينههاي ناشناخته درعرصه هنرهاي دستي ايران است ،افزود: زنان در اين شهر، بيش از پنجاه نوع شيريني خانگي با ترکيب بادام، پسته، گردو، زعفران، فندق، آرد برنج، شکر و چاشنيهاي ديگر توليد ميکردهاند که در روزگار ما بسياري از آنها فراموش شده و تنها به چند نوع شيريني معروف نظير: باقلوا، نانبرنجي، پادرازي و ... اکتفا ميشود .
وي با اشاره به اينکه اين جشنواره با هدف احياي شيرينيهاي اصيل قزوين برگزار ميشود ، اضافه کرد: بيش از سي و پنج نوع شيريني در جشنواره يک روزه در معرض ديد علاقهمندان قرار ميگيرد که انواع باقلوا، قرابيه پستهاي بادامي، لب پيچ، اتابکي، بهشتي، گل گردو، نانچايي، نان چرخي، نان قندي، نان بادامي، حاج کريمي، لوزموزي و پرتقالي، نان نخودي، نان نارگيلي، پادرازي از آن جمله است.
محمدي تاکيد کرد : در صدد هستيم که جشنواره شيرينيهاي سنتي را نهادينه کنيم و اسفندماه هر سال به صورت کشوري اين جشنواره را در قزوين برگزار کنيم .
خاطر نشان ميشود؛ پخت ۳۰رقم انواع شيريني و باقلواي سنتي شامل باقلواي لوزينه، باقلواي پيچ، نان برنجي، نان برنجي زعفراني، نان برنجي کاکائويي، نان نخودي، نازک پسته اي، نازک بادامي، نازک گردويي، لب پيچ، نان قندي، نان چايي، نان چرخي، نان بادامي، نان گردويي، کلوچه، اتابکي، پادرازي، توت زعفراني، توت پسته اي، توت بادامي، نان نارگيلي، حاج کريمي، قرابيه، قطاب، بهشتي، کرمانشاهي و پنجره اي در قزوين مرسوم است./104
انتهای پیام/